Proef! Wijnwinkel. Genieten van een goed glas wijn

Maandwijn | Enquête | Kerstwijnen | Cursus 2019

Beste wijnliefhebbers,
Het is al weer bijna december… tijd voor mooie winterwijnen, smaakvolle wijnkado’s en gezellige avonden (met een goed glas wijn).In deze nieuwsbrief veel nieuws, met o.a. een terugblik op de geslaagde lustrumproeverij en de aankondiging van een enquête door studenten van Saxion. Ook informatie over kerstpakketten, nieuwe cursussen en wijn-spijs adviezen op maat. Een fijne wijnmaand gewenst

Decemberwijn – Bosco del Grillo ‘Governo’ uit Toscane 

Deze heerlijke rode wijn uit Toscane is onze wijn van de maand December!De wijn heeft een intense kleur, met een geur van donkerrood fruit. Vol van smaak, verleidelijk met een heerlijke afdronk. 

De ‘Governo’ Methode, waarbij een tweede vergisting wordt gestart door het toevoegen van gedroogde druiven, geeft deze wijn extra kleur, geur en smaak.
Heerlijk bij gegrild vlees, pasta’s en ook harde kazen. Nu van 8,95 voor 8,25. Bij een doos van 6 slechts 7,50 per fles.

Favoriete wijnen bij de lustrumproeverij

Zo’n 150 wijnliefhebbers kwamen zondag 4 november jl. naar de lustrumproeverij, die gehouden werd bij ‘Bij van Bruggen’. 

Een geslaagde middag, waar iedereen zijn favorieten uit de 50 wijnen kon selecteren. Een flink aantal wijnen kwam in aanmerking voor een plek in de Proeverij Top-6, hieronder de meest populaire wijnen.

WIT
*Domaine la Salette blanc: een stuivende witte Gascogne (7,95)*Les Bertholets Chardonnay, Pays d’Oc: een volle hout gerijpte Chardonnay met heel veel karakter (7,95)*Roero Arneis, Piemonte: een karakterwijn die verraste. Van de aanwezige wijnmaker Filippo Gallino (10,95)

ROOD
*Valpolicella Ripasso Superiore: volbloed Italiaan uit de Veneto, breed inzetbaar! (11,95)
*Vieilles Vignes van Domaine de Marotte: gouwe ouwe uit de Rhône. Stevig én rond, heerlijke winterwijn. (10,95)
*Barbera d’Alba, Filippo Gallino: ook deze rode wijn van Gallino maakte vele fans. Rijk van smaak, verrassend en verleidelijk. (10,95)Nieuwsgierig? Kom gerust proeven!  

 Enquête door Saxion-studenten
Een drietal eindejaars marketing studenten van SaxionHogeschool is in het kader van hun afstuderen bezig met een marktonderzoek voor Proef!Wijnwinkel.Hierbij hoort ook een enquête, die ik u graag later deze week toestuur. De studenten (en ik) waarderen het zeer als u vijf minuten kunt vrijmaken om deze online-enquête in te vullen.Alvast bedankt hiervoor! 

Wijncursussen in 2019
Ook in 2019 gaan de populaire wijncursussen weer van start.
Inmiddels hebben al ruim 100 wijnliefhebbers een cursus (en sommigen ook twee) gevolgd!De eerste cursus ‘Ik weet wat van Wijn’ (SDEN-1) wordt gehouden op de woensdagen 23 januari, 6 en 27 februari. Van 20 u. tot 22.30 u.
Kosten bedragen 95€, incl. cursusboekje. Wilt meer informatie of aanmelden, dan hoor ik graag van u.
In maart zal ook de cursus ‘Ik weet meer van Wijn’ weer van start gaan, meer info volgt.

Kerstpakketten
Wijn blijkt elk jaar weer een zeer gewaardeerd geschenk. Met genoegen stel ik met u een passend wijnpakket samen om uw relaties en collega’s te verrassen.Ook de eventuele verzending verzorg ik graag voor u. 
Ik hoor graag van u!  

Wijn-spijs advies
Wellicht bent u al inspiratie aan het opdoen voor uw kerstdiner. Graag voorzie ik u van wijn-spijs tips om optimaal te genieten. Breng gerust uw kerstmenu mee, mailen kan ook.

Agenda:
– 8 december: Winterpakket Proef!Wijnabonnement staat klaar.
– vanaf 15 december: Kerstwijnen proeven in de winkel met wijn-spijs tips.
– 23 januari: wijncursus ‘Ik weet wat van Wijn’ weer van start. 

Hartelijke groet en graag tot ziens!

Bert Nollen