Proef! Wijnwinkel. Genieten van een goed glas wijn

Domaine de Marotte

Domaine de Marotte is het wijndomein van de Nederlanders Daan en Elvire van Dijkman, in de Provence (Zuid-Frankrijk). Sinds 1997 produceren zij voortreffelijke rode-, witte-, en roséwijnen aan de voet van de Mont Ventoux. Al in 1999 importeerde ik mijn eerste wijnen van Domaine de Marotte, en ik werk nog steeds met heel veel plezier met hun wijnen. Sinds enkele jaren zijn alle wijnen van Domaine de Marotte biologisch gecertificeerd, maar eigenlijk werken ze al van begin af zo natuurlijk mogelijk.

De wijnen zijn genoemd naar hun vier kinderen. Zo is er de rode ‘Cuvée Niels‘ , de witte Cuvée Luc en de rosé Cuvée Jules. De houtgelagerde rode wijn is vernoemd naar dochter Eline. Naast deze wijnen maken ze ook nog een hele mooie Vieilles Vignes (van oude stokken uit 1902) en een heel geconentreerde, witte Viognier, een absolute topper.

Het domaine was al sinds 1987 eigendom van de familie van Dijkman. Daan studeerde levensmiddelentechnologie met als specialisatie commerciële drankentechnologie, terwijl Elvire zich in tuinbouw bekwaamde. Deze professionele achtergrond komt goed van pas. In 1997 namen ze de stap en betrokken het domein om daar hun dromen waar te maken. Inmiddels worden ze gerekend tot de bekendste Nederlandse Wijnboeren in den vreemde, jaarlijks bezoeken 1000-en vakantiegangers het domein en genieten er van de heerlijke wijnen, het enthousiasme van de wijnboeren en van de geweldige omgeving.