Elvire en Daan van Dijkman behoren inmiddels tot de bekendste Nederlandse wijnboeren in Frankrijk. Sinds 1997 maken ze heerlijke wijnen op hun Domaine de Marotte, aan de voet van de Mont Ventoux. Inmiddels hebben ze aardig wat faam verworven met hun wijnen, die op toonaangevende locaties worden geschonken, zoals in het Amstel Hotel en in het Rijks, het restaurant van het Rijks Museum in Amsterdam.
Alle wijnen van Domaine de Marotte zijn zo natuurlijk mogelijk geproduceerd en biologisch gecertificeerd. Zo ook deze Cuvée Eline, genoemd naar de oudste dochter van de familie. Het is een rijke, volle blend van Mourvèdre, Syrah en Grenache die een geconcentreerde, stevige wijn oplevert. Veel donker fruit dat in evenwicht is met de eikenhouten rijping, en een lange afdronk. Een mooie begeleider van vlees met zwaardere sauzen of wildgerechten. Overigens ook bij het haardvuur niet te versmaden.
Eline –
Goede krachtige rode wijn