Rosé de Marotte Cuvee Jules

 8,95

Rosé de Marotte Cuvee Jules

 8,95

Domaine de Marotte is iets bijzonders. Het Nederlandse echtpaar Daan en Elvire van Dijkman maakt hier sinds 1997 namelijk Franse wijn op hun eigen domein in de Provence in Frankrijk!

Categorie:

Domaine de Marotte is iets bijzonders. Het Nederlandse echtpaar Daan en Elvire van Dijkman maakt hier sinds 1997 namelijk Franse wijn op hun eigen domein in de Provence in Frankrijk! Marotte zwemt tegen de stroom in door zelf druiven te telen en van de oogst Franse wijn te produceren op een ambachtelijke, kleinschalige manier. ‘Slow Wine’ noemen ze dit. Meer over Marotte vindt u op hun eigen website.

De rosé van Marotte wordt voornamelijk van het druivenras Mourvèdre gemaakt. Geur en smaak zijn perfect in evenwicht. Je ruikt rood fruit zoals aardbeien en frambozen in combinatie met vanille en laurier, en deze verwachting wordt in de smaak ruimschoots waargemaakt. Een frisse levendige rosé met een lange afdronk die als klap op de vuurpijl ook nog eens 2 á 3 jaar bewaard kan blijven.

Met de kwaliteit van Domaine de Marotte zit het wel goed want hun wijn was tijdenlang de huiswijn van het Amstel Hotel. Dat stokje is nu overgedragen aan het Rijksmuseum, waar sinds 2014 in restaurant Rijks de wijnen van Marotte als huiswijn op de kaart staan.

 

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Rosé de Marotte Cuvee Jules” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Selecteer uw favoriete wijn

  • Categorie