Proef! Wijnwinkel. Genieten van een goed glas wijn

Wijnnieuws | Viognier! | Wijn-spijs KOOKworkshop

Beste wijnliefhebbers,
De temperaturen gaan weer omhoog, asperges zijn er nog volop en het BBQ-seizoen komt eraan. Volop gelegenheid dus om lekkere wijnen te drinken. In deze nieuwsbrief een lekkere Viognier als Wijn van de Maand, een mooie  selectie van smaakvolle roséwijnen. En de mogelijkheid mee te doen aan een Franse wijn-spijs kookworkshop.

Graag tot ziens in de winkel! 

Wijn van de Maand: Viognier l’Ile, Domaine de Castelnau
De heerlijk frisse en sappige Viognier van Domaine de Castelnau is Wijn van de Maand. Smaakvol, licht tropisch en erg lekker als sjieke borrelwijn maar ook bij asperges! Nu van € 7,45 voor € 6,45. Per doos van 6 slechts € 5,95 per fles!

Zomerse Rosétoppers
Om het zomerse gevoel al wat op te roepen, een mooie selectie aan roséwijnen in de spotlights! Vier keer Frans (uit de Provence komen toch echt wel dé beste rosé’s):
– Gris des Seigneurs (VdP du Var), zacht en fruitig ; €6,95
– Crazy Tropez Rosé (IGP Méditerrannée), fruitig en met pit; €8,25
– Lou Neïtar, Le Hameau (AOC Côtes de Provence), loepzuiver, droog – salade Niçoise !;  €10,95
– MiP Classique (Côtes de Provence), rijk, veel fruit en lange afdronk;  €13,50
En een Spaanse rosé, van de Tempranillo:
– HITO Rosada, DO Ribera del Duero – pittig, kruidig, vol ; €9,95

Kom gerust proeven!  

Vrijdag 14 juni: Wijn-spijs kookworkshop (!) Frankrijk
Na de eerdere geslaagde wijn-spijs avonden, gaan we een stapje verder en organiseer ik samen met Kookatelier Boschloo een wijn-spijs Kookworkshop!Met elkaar gaan we aan de slag een typisch Franse maaltijd klaar te maken (onder begeleiding), daarna proeven (drinken) we bij elk gerecht een tweetal wijnen!De avond start om 19 uur en duurt tot ongeveer 22 uur. Kosten bedragen € 37,50 per persoon all-in. Dus inclusief een heerlijke maaltijd en bijzondere wijnen. 

Nieuwe Wijncursussen
De populaire beginnerscursus ‘Ik weet wat van wijn (SDEN-1) start op woensdag 22 mei.Deze zit weer helemaal vol! Maar niet getreurd, de cursus wordt binnenkort weer ingepland voor het najaar, evenals ook de cursus ‘Ik weet meer van Wijn’ (SDEN-2). Interesse? Laat het weten! Stuur een mail of kom langs in de winkel. 

Bezorgen & Webshop
Mocht u nou eens geen tijd hebben om wijn te halen, weet dan dat de website www.proefwijnwinkel.nl  een groot deel van mijn assortiment te vinden is.Ook telefonisch, per whatsapp of email kunt u uw favoriete wijnen bestellen. Grote kans dat u de wijnen dan al ‘s avonds in huis heeft! 

Agenda
– woensdag 22 mei: Start nieuwe cursus ‘Ik weet wat van Wijn’ (SDEN-1)
– vrijdag 14 juni: Wijn&Spijs kookworkshop, i.s.m. Kookstudio Boschloo
– zaterdag 22 juni: Midzomerfeest Diepenveen
– eind september: Start najaarscursussen 

Hartelijke groet en graag tot ziens!
Bert Nollen