Heim Alsace Riesling Imperial

 8,95

Heim Alsace Riesling Imperial

 8,95

Riesling is al lang niet meer de standaard zoete witte wijn die vroeger door je tante werd gedronken. Ze zijn er nog wel, zoete Rieslings, maar de trend is veel meer richting frisse, fruitige en mineralige wijnen die de concurrentie aankunnen met alle andere witte wijnen, zeker als ze uit de Elzas komen!

Categorie: Tags: ,

Beschrijving

In 2000 besloten twee wijncoöperaties in de Elzas (het noordoostelijke puntje van Frankrijk, tegen de Duitse grens) te fuseren en samen met het Franse handelshuis Heim hun sprankelende witte Elzas wijnen op de markt te brengen. Dit is een prachtige drietal geworden, typische ‘cépage’ wijnen van Riesling, Pinot Blanc en Gewürztraminer.

Het leuke van de Heim wijnen is dat ze typerend zijn voor de streek en de druiven waarvan ze gemaakt worden, en dus heel geschikt zijn om de verschillen tussen de druivensoorten te proeven. Zo ontdek je al snel dat Pinot Blanc zeer fris en ligt van smaak is, de Riesling een stap voller is en met meer diepgang biedt terwijl de Gewürztraminer nog meer een uitgesproken karakter heeft.

Riesling is al lang niet meer de standaard zoete witte wijn die vroeger door je tante werd gedronken. Ze zijn er nog wel, zoete Rieslings, maar de trend is veel meer richting frisse, fruitige en mineralige wijnen die de concurrentie aankunnen met alle andere witte wijnen, zeker als ze uit de Elzas komen! Ook deze Riesling van Heim is er eentje van de nieuwe generatie. Zeker niet zoet, je proeft eerder wat tropisch fruit zoals perzik maar ook bloemen. De zuren zijn mooi in balans en geven een plezierige structuur.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Heim Alsace Riesling Imperial” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek je favoriete wijn

  • Categorie

  • Herkomst