Jordan Stellenbosch Barrel Fermented Chardonnay

 14,95

Jordan Stellenbosch Barrel Fermented Chardonnay

 14,95

Hét  verschil met de unoaked Chardonnay van Jordan is natuurlijk de houtrijping van deze barrel fermented Chardonnay. Om dat typische ‘botertje’ te krijgen, samen met de karakteristieke zweem van vanille heeft een deel van de wijn rijping gehad op Frans eiken gedurende een periode van 9 maanden.

Categorie: . Tag: .

Het Zuid-Afrikaanse echtpaar Gary and Kathy Jordan maakt al sinds 1993 wijnen van wereldklasse! Dit gebeurt allemaal in een gebied waar al 300 jaar geleden is begonnen met wijnbouw en andere agrarische activiteiten.

Vanaf het eerste jaar is al duidelijk dat Jordan een nieuwe ster aan het wijnfirmament is, met de nadruk op zeer individuele wijnen die de fruitige toegankelijkheid van Nieuwe Wereld-wijnen combineren met de klassieke elegantie van de Oude Wereld.

Hét  verschil met de unoaked Chardonnay van Jordan is natuurlijk de houtrijping van deze barrel fermented Chardonnay. Om dat typische ‘botertje’ te krijgen, samen met de karakteristieke zweem van vanille heeft een deel van de wijn rijping gehad op Frans eiken gedurende een periode van 9 maanden. Omdat niet alle wijn deze behandeling ondergaat (een deel rijpt op roestvrijstaal) is de wijn niet zwaar geworden en is er een mooie balans bereikt met een lichte hint van citrus. Kortom, een elegante Chardonnay voor liefhebbers van houtgerijpte wijnen zonder dat deze over de top is en log aanvoelt.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Een beoordeling toevoegen

Jordan Stellenbosch Barrel Fermented Chardonnay - Chardonnay uit Zuid-Afrika

Be the first to review “Jordan Stellenbosch Barrel Fermented Chardonnay”

Zoek je favoriete wijn

  • Categorie

  • Herkomst