Heim Alsace Gewürztraminer Imperial

 10,95

Heim Alsace Gewürztraminer Imperial

 10,95

Vanwege zijn karakter past deze droge Gewürztraminer uitstekend bij gekruid eten zoals Thais, Indiaas en andere oosterse (Marokkaanse) gerechten. En het is weer eens wat anders dan bier!

Categorie: Tags: ,

In 2000 besloten twee wijncoöperaties in de Elzas (het noordoostelijke puntje van Frankrijk, tegen de Duitse grens) te fuseren en samen met het Franse handelshuis Heim hun sprankelende witte Elzas wijnen op de markt te brengen. Dit is een prachtige drietal geworden, typische ‘cépage’ wijnen van Riesling, Pinot Blanc en deze Gewürztraminer.

Het leuke van de Heim wijnen is dat ze typerend zijn voor de streek en de druiven waarvan ze gemaakt worden, en dus heel geschikt zijn om de verschillen tussen de druivensoorten te proeven. Zo ontdek je al snel dat Pinot Blanc zeer fris en ligt van smaak is, de Riesling een stap voller is en met meer diepgang biedt terwijl de Gewürztraminer nog meer een uitgesproken karakter heeft.

Vanwege zijn karakter past deze droge Gewürztraminer uitstekend bij gekruid eten zoals Thais, Indiaas en andere oosterse (Marokkaanse) gerechten. En het is weer eens wat anders dan bier! De smaak wordt gekenmerkt door explosieve geuren en romige smaken van tropisch fruit, lychee, meloen en rozenblaadjes.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Heim Alsace Gewürztraminer Imperial” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek je favoriete wijn

  • Categorie

  • Herkomst