Gaba do Xil Godello Valdeorras Telmo Rodriguez

 13,95

Gaba do Xil Godello Valdeorras Telmo Rodriguez

 13,95

Frisse, minerale Spaanse witte wijn uit Valdeorras oftewel de ‘Vallei van Goud’. De wijngaarden liggen in het oosten van Galicië, een streek die ooit beroemd was door de goudmijnen en die nu vooral bekendstaat om zijn unieke en complexe wijnen van de inheemse Godello druif.

Categorie: Tags: ,

Frisse, minerale Spaanse witte wijn uit Valdeorras oftewel de ‘Vallei van Goud’. De wijngaarden liggen in het oosten van Galicië. Dit is een streek die ooit beroemd was door de goudmijnen en die nu vooral bekendstaat om zijn unieke en complexe wijnen van de inheemse Godello druif.

Gaba do Xil is vernoemd naar de rivier de Sil die door de regio stroomt (Xil is de naam die de Kelten aan de rivier gaven). De druivenstokken zijn aan weerszijde van de rivier geplant, op steile lijsteenhellingen. Op het label zie je daarom ook een brug, die het idee van een oversteek naar de verschillende wijngaarden symboliseert.

Verantwoordelijk voor deze sublieme witte wijn is de befaamde Spaanse wijnmaker Telmo Rodríguez. Telmo staat bekend als een eigenzinnige wijnmaker. In heel Spanje gaat hij op zoek naar kleine en onbekende wijnboeren die passen in zijn filosofie: werken met inheemse druivenrassen van wijngaarden op unieke locaties om er onderscheidende wijnen van te maken. En alhoewel zijn wijnen officieel niet zijn gecertificeerd als biologisch wérkt Telmo wel biologisch. Dus zonder kunstmest of insecticiden/pesticiden.

Gaba do Xil is 100 procent gemaakt van Godello druiven. De wijnstokken groeien op een granieten ondergrond op zonnige terrassen. De grond is arm aan voedingsstoffen en houdt weinig vocht vast. Hierdoor moeten de druivenstokken extra hard werken om de druiven te voeden wat een extra geconcentreerde wijn oplevert.

De smaak is zoals je mag verwachten: fris, groen grassig en met een heerlijk droge minerale beleving. Daarnaast biedt deze Godello een mooi kruidigheid met een tikkeltje amandelen. Aanrader!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Gaba do Xil Godello Valdeorras Telmo Rodriguez” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zoek je favoriete wijn

  • Categorie

  • Herkomst