Proef! Wijnwinkel. Genieten van een goed glas wijn
Crozes-Hermitage Rouge Grand Classique

 14,95

Crozes-Hermitage Rouge Grand Classique

 14,95

De volle, dieprode kleur en de pure, opwindende geur van rijpe bramen en zwarte bessen met een zekere rokerigheid doet je watertanden. De smaak is puur met een basis van fruit. Lekker fris en levendig zonder zuur te worden.

Categorie: Tags: ,

Cave de Tain is een toonaangevende coöperatie van zo’n 300 wijnboeren in de noordelijke Rhône. Net als de Bourgogne is dit een prijswinnend wijngebied met talloze micro-wijngaarden en kleine domaines. Hier voert het ambacht van wijn maken nog altijd de boventoon, en niet de jacht naar het grote geld alhoewel de waarde van wijngaarden hier de laatste jaren omhoog is geschoten. Binnen de noordelijke Rhône beheert Cave de Tain 30 hectare (ongeveer 22 procent) van de beste wijngaarden, inclusief stukken land in Crozes-Hermitage, Cornas en St. Péray.

De volle, dieprode kleur en de pure, opwindende geur van rijpe bramen en zwarte bessen met een zekere rokerigheid doet je watertanden. De smaak van deze 100 procent Syrah wijn is puur met een basis van fruit. Lekker fris en levendig zonder zuur te worden. Een elegante Rhône terroirwijn met die duidelijke Crozes-signatuur. Deze zorgt voor een typisch lichte zoutigheid en de ‘stenige’ smaak die liefhebbers van terroir zo vaak moeten missen. Daarnaast biedt deze wijn de gulle smaak van een echte Rhône-wijn met cassis, kruiden en wat zoekhout. Geen alledaagse doordrinker maar een wijn waar je even voor moet gaan zitten.

Ook bij Decanter zijn ze dol op de wijnen van Cave de Tain.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Crozes-Hermitage Rouge Grand Classique” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek je favoriete wijn

  • Categorie

  • Herkomst