Clos des Boutes Le Pluriel

 11,95

Uitverkocht

Clos des Boutes Le Pluriel

 11,95

Le Pluriel is gemaakt van druiven van oude Carignan-stokken, aangevuld met Syrah en Grenache. De wijn wordt net als alle andere wijnen van Clos des Boutes, persoonlijk samengesteld door Sylvain Boutée. Hij is een fervent aanhanger van biologische wijnen en een natuurlijke manier van wijnmaken in de Rhône.

Uitverkocht

Categorieën: , Tags: ,

Beschrijving

Le Pluriel is samen met Les Fagnes een schitterend stel handgemaakte, puur natuur wijnen uit de zuidelijke Rhône. In Nederland zijn ze bijna niet te krijgen. Behalve bij Proef Van Wijngaarden natuurlijk!

De wijngaarden van Clos des Boutes liggen in de Costières de Nîmes, tussen Nîmes en Arles vlakbij de Middellandse Zee. Vanwege de ligging naast de Camargue hebben de druiven minder last van de droge Mistral omdat de lucht er vochtiger is. Het is er weliswaar heter, maar tegelijkertijd is het klimaat zachter voor de druiven.

De gedreven Franse wijnmaker Sylvain Boutée begon in 2003 met wijnmaken nadat hij jarenlang in de Bourgogne en Bordeaux had gewerkt. Toen hij het domein kocht was hij vooral aangetrokken door de lifestyle van het wijnboeren en door het feit dat hij helemaal zelf in staat zou zijn om zijn eigen wijn te maken. Hij doet bijna alles zelf (behalve rond oogsttijd) en het domein doet zeer rustiek aan, zeker als je de schapen ziet grazen tussen de wijnstokken. Clos des Boutes is een klein domein en er worden dan ook niet heel veel wijnen geproduceerd. Wát ze maken is echter van hoge kwaliteit. In totaal zijn er zes wijnen te koop: drie rode, twee witte en een rosé.

Le Pluriel is gemaakt van druiven van oude Carignan-stokken, aangevuld met Syrah en Grenache. De wijn wordt net als alle andere wijnen van Clos des Boutes, persoonlijk samengesteld door Sylvain Boutée. Hij is een fervent aanhanger van biologische wijnen en een natuurlijke manier van wijnmaken in de Rhône. Sylvain kiest daarbij voor uitbundige, vlezige wijnen met heel veel fruit van kersen en bramen en een heerlijk mineralige frisheid. Zeer aromatisch en echte plezierwijnen!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Clos des Boutes Le Pluriel” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek je favoriete wijn

  • Categorie

  • Herkomst