Girlan 448 Bianco

 12,95

Girlan 448 Bianco

 12,95

Deze Bianco is een mooie blend van Pinot Bianco, Chardonnay en Sauvignon Blanc. Na het openen van de fles geurt hij je tegemoet met peren, perzik en bloemen.

Beschikbaar via nabestelling

Categorie: Tags: ,

Girlan is een collectief van wijnmakers in de Italiaanse Alto Adige (Trentino). Ze streven ernaar om rode en witte wijnen te maken die exemplarisch zijn voor de streek, vooral door druiven te telen die goed passen bij de regio en het klimaat.

De naam Girlan 448 is een knipoog naar de herkomst van deze wijn. Hij is namelijk gemaakt van druiven die groeien op een hoogte van 448 meter boven zeeniveau in de Alto Adige. Tegelijkertijd verwijst ‘448’ naar de lokale uitdrukking ‘quattro quattro otto’, een gezegde uit Tirol dat zoiets betekent als ‘vooruit met de geit’. Er is dus een heel woordspel gaande op het label van deze sappige, Beaujolais-achtige rode wijn.

Deze Bianco is een mooie blend van Pinot Bianco, Chardonnay en Sauvignon Blanc. Na het openen van de fles geurt hij je tegemoet met peren, perzik en bloemen. Dit wordt in de smaak voortgezet want deze is ronduit gul en zacht met veel rijp fruit en een aangenaam zuurtje dat zorgt voor de frisheid van deze witte wijn. Alcoholpercentage: 13,5 %

Meer over Girlan
Girlan is een toonaangevend collectief van wijnboeren in de Alto Adige, met een focus op het verbouwen van inheemse druivensoorten die het beste passen bij de lokale bodemsoort en het (lokale) klimaat. Girlan is bovendien een van de eerste coöperaties die zijn wijnboeren betaalt op basis van kwaliteit en de opbrengsten beperkt houdt.

Het is belangrijk te realiseren dat collectief wijnmaken in deze regio vanuit noodzaak is gegroeid en veel minder vanuit een commercieel uitgangspunt. De afgelegen geografische ligging van veel wijngaarden, het bergachtige gebied en de beperkte omvang van talloze wijnmakers heeft ze vanzelf bij elkaar gebracht om de handen ineen te slaan.

Meer dan 70 procent van alle wijn uit de Alto Adige wordt inmiddels door coöperaties gemaakt, en een aantal hiervan (waaronder Girlan) heeft de beste wijngaarden in beheer. De laatste 10 jaar is Girlan uitgegroeid tot een van de meest interessante wijnmakers in de Alto Adige, met prijswinnende krakers in het assortiment. Fris, delicaat en aromatisch!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Girlan 448 Bianco” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Selecteer uw favoriete wijn

  • Categorie