Gaba do Xil Mencia Valdeorras Telmo Rodriguez

 11,95

Gaba do Xil Mencia Valdeorras Telmo Rodriguez

 11,95

Deze heerlijk frisse rode wijn is 100 procent gemaakt van de Mencía druif. Dit is een inheemse druivensoort uit Galicië. Hij is goed bestand tegen de koele en natte omstandigheden in deze regio van Spanje. Niet geheel toevallig is de druif verwant aan de Cabernet Franc, waar in het Loire-gebied onder vergelijkbare omstandigheden de mooiste wijnen geproduceerd worden.

Categorie: Tags: ,

Spaanse rode wijn uit Valdeorras oftewel de ‘Vallei van Goud’. De wijngaarden liggen in het oosten van Galicië. Dit is een streek die ooit beroemd was door de goudmijnen en die nu vooral bekendstaat om zijn unieke en complexe wijnen van inheemse druiven.

Gaba do Xil is vernoemd naar de rivier de Sil die door de regio in Galicië stroomt (Xil is de naam die de Kelten aan de rivier gaven). De druivenstokken zijn aan weerszijde van de rivier geplant, op steile lijsteenhellingen. Op het label zie je daarom ook een brug, die het idee van een oversteek naar de verschillende wijngaarden symboliseert.

Deze heerlijk frisse rode wijn is 100 procent gemaakt van de Mencía druif. Dit is een inheemse druivensoort uit Galicië. Hij is goed bestand tegen de koele en natte omstandigheden in deze regio van Spanje. Niet geheel toevallig is de druif verwant aan de Cabernet Franc, waar in het Loire-gebied onder vergelijkbare omstandigheden de mooiste wijnen geproduceerd worden. Deze Gaba do Xil is verrassend fris en fruitig, heel anders dan je in eerste instantie van een rode Spaanse wijn verwacht. De smaak is zeer elegant, complex en verfijnd.

Verantwoordelijk voor deze rode wijn is de befaamde Spaanse wijnmaker Telmo Rodríguez. Telmo staat bekend als een eigenzinnige wijnmaker. In heel Spanje gaat hij op zoek naar kleine en onbekende wijnboeren die passen in zijn filosofie: werken met inheemse druivenrassen van wijngaarden op unieke locaties om er onderscheidende wijnen van te maken. En alhoewel zijn wijnen officieel niet zijn gecertificeerd als biologisch wérkt Telmo wel biologisch. Dus zonder kunstmest of insecticiden/pesticiden.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Gaba do Xil Mencia Valdeorras Telmo Rodriguez” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zoek je favoriete wijn

  • Categorie

  • Herkomst