Proef! Wijnwinkel. Genieten van een goed glas wijn
Domaine Parigot Meursault Le Limozin

 35,00

Domaine Parigot Meursault Le Limozin

 35,00

Oogsten gebeurt met de hand, waarbij alleen de beste druiven worden geplukt. Dit levert eerlijke, genereuze en mooi gemaakte Bourgoge wijnen op. Uiteraard is ook deze Meursault een 100 procent Chardonnay, enigszins boterig en zacht ondersteund door tonen van mineralen en citrusfruit.

Categorie: Tags: ,

Domaine Parigot vinden we in de Bourgogne, meer specifiek in Meloisey net boven Pommard. Alexandre Parigot en zijn vader zijn hier verantwoordelijk voor de 18 hectare wijngaarden die al sinds 1960 eigendom van de familie zijn.

De Parigots verbouwen hun druiven in 6 verschillende dorpen: Meloisey, Beaune, Chassagne, Pommard, Savigny en Meursault. De twee wijnboeren werken volgens het ‘lutte raisonnée’ principe. Dit betekent dat de wijnen niet volledig biologisch zijn, maar wel dat er met respect voor de natuur wordt gewerkt. Ook grijpen ze minder in dan bij veel moderne wijnproducenten het geval is. Alexandre besteedt de meeste tijd dan ook in de wijngaarden tussen de druiven. Hier leert hij elke dag over de druivenstokken en de beste manier om ze te laten gedijen.

Oogsten gebeurt met de hand, waarbij alleen de beste druiven worden geplukt. Dit levert eerlijke, genereuze en mooi gemaakte Bourgoge wijnen op. Uiteraard is ook deze Meursault een 100 procent Chardonnay. Enigszins boterig en zacht ondersteund door tonen van mineralen en citrusfruit.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domaine Parigot Meursault Le Limozin” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek je favoriete wijn

  • Categorie

  • Herkomst