Telmo Rodriguez Al Muvedre Tinto Monastrell

 8,95

Telmo Rodriguez Al Muvedre Tinto Monastrell

 8,95

Deze ronde en fruitige Tinto Monastrell komt van oude wijngaarden gelegen op de Sierra del Maigmo heuvels, vlakbij het Spaanse Alicante. Ook deze wijn is net als de Gazur gemaakt door Telmo Rodriquez, een zeer gedreven, in Bordeaux opgeleide oenoloog die nieuwe dingen wil doen in het stoffige Spaanse wijnlandschap.

Categorieën: , Tag:

Deze ronde en fruitige Tinto Monastrell komt van oude wijngaarden gelegen op de Sierra del Maigmo heuvels, vlakbij het Spaanse Alicante. Ook deze wijn is net als de Gazur gemaakt door Telmo Rodriquez, een zeer gedreven, in Bordeaux opgeleide oenoloog die nieuwe dingen wil doen in het stoffige Spaanse wijnlandschap.

De afgelopen 20 jaar is Rodriguez op zoek geweest naar oude en soms vergeten Spaanse wijngaarden, aangeplant met minder bekende inheemse druivenrassen. In heel Spanje zoekt hij contact met deze lokale wijnboeren die werken met inheemse druivenrassen, maar die niet hun volle potentieel benutten. Samen met hen en met andere partners ontwikkelt Rodriquez deze wijngaarden verder om lokale wijnen te maken die het karakter van de lokale druif naar boven brengen.

De wijnmaker doet er alles aan om met de oude wijnstokken en met traditionele productiemethoden fantastische Spaanse wijnen te ontwikkelen, ongecompliceerd en toegankelijk. Ook deze Al Muvedre Tinto Monastrell is een goed voorbeeld van zo’n uitbundige lokale Spaanse wijn. De wijn is gemaakt van 100 procent Tinto Joven (oude Monastrell) en wordt jong gebotteld. Hij streelt de tong met volle smaken van rijp zwart fruit en kruidige tonen. Het is daarmee de perfecte metgezel voor verschillende Mediterraanse gerechten. Alcoholpercentage: 13,5 %

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Telmo Rodriguez Al Muvedre Tinto Monastrell” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Selecteer uw favoriete wijn

  • Categorie