Château de Saint Cosme Gigondas Classique

 26,95

Château de Saint Cosme Gigondas Classique

 26,95

Verwacht een uitbundige hoeveelheid rijp rood en zwart fruit van pruimen gemengd met bloemige tonen. Gigondas zijn wijnen die zeker 10 jaar goed blijven, hij kan dus nog even blijven liggen maar is inmiddels ook al goed op dronk gekomen. Wijngoeroe Robert Parker geeft deze wijn 90-92 punten.

Categorie: Tags: ,

Een ‘echte’ grote wijn. Gemaakt door Louis Barruol van het wijngoed Château de Saint Cosme in de zuidelijke Rhône-vallei. Een relatief klein maar toonaangevend domein waar het ambacht en kwaliteit voorop staan. Hier vind je nog klassieke wijn waarin de seizoenen, het ambacht en het ‘terroir’ volop tot uiting komen. Je proeft als het ware de warme zomers en alle liefde en aandacht die de wijnmaker in zijn product heeft gestoken.

Elk jaar heeft Louis een verhaal bij zijn wijnen. Jaargang 2009 is een blend, gemaakt van de druivenrassen Grenache, Syrah, Mourvèdre en Cinsault, gedeeltelijk gerijpt op eikenhouten vaten. 2009 was een bijzonder jaar met ongebruikelijke hagelbuien in de vroege lente. Hierdoor werden veel bloesems vernield en had men de kleinste oogst ooit. Sterker nog, dit was in de laatste honderd jaar volgens Louis niet gebeurd. Positief nieuws is dat de druiven weinig last hadden van de droge zomer en dat ze harmonieus tot rijping kwamen.

Gigondas 2009 is een uitzonderlijk rijke, geconcentreerde rode wijn geworden, uitgebalanceerd en met een goed bewaarpotentieel. Hij is ongefilterd gebotteld. Door de unieke weersomstandigheden in 2009 is het lastig deze wijn met andere jaargangen te vergelijken, alhoewel ze vaak worden vergeleken met de naaste buren in Chateauneuf du Pape. En dat is natuurlijk ook het mooie van wijnmaken: elk jaar heeft zijn eigen karakteristiek.

En de smaak? Verwacht een uitbundige hoeveelheid rijp rood en zwart fruit van pruimen gemengd met bloemige tonen en een peperige kruidigheid. Gigondas zijn wijnen die zeker 10 jaar goed blijven, hij kan dus nog even blijven liggen maar is inmiddels ook al goed op dronk gekomen. Wijngoeroe Robert Parker geeft deze wijn 90-92 punten.

Wil je eerst eens het instapmodel van Château de Saint Cosme proberen? Bestel dan hun uitmuntende Little James’ Basket Press!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Château de Saint Cosme Gigondas Classique” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek je favoriete wijn

  • Categorie

  • Herkomst