Little James’ Basket Press

 8,95

Uitverkocht

Little James’ Basket Press

 8,95

Net als zijn veel duurdere soortgenoten als Gigondas en Châteauneuf biedt ook Little James een aantal typische Grenache eigenschappen: zachtheid, fruit, complexiteit en levendigheid in combinatie met kracht en een mooie lange afdronk.

Uitverkocht

Categorie: Tags: ,

Wat Little James’ Basket Press zo bijzonder maakt (naast het opvallende label) is het feit dat deze wijn een melange is van druiven uit verschillende oogstjaren. Het is een werkwijze die ook wordt gebruikt voor het maken van Champagne, maar voor wijn is het vrij ongebruikelijk. Bij Château Saint Cosme pakken ze de zaken echter liever anders aan.

Zelf noemen ze Little James’ Basket Press een vrijheidswijn, wars van conventies. De basis is altijd een zogenaamde solera van Grenache, waar elk jaar een nieuwe oogst aan wordt toegevoegd. De blend die in 2016 wordt gebotteld bestaat bijvoorbeeld voor 50% uit de oogst van 2015. De andere helft bestaat uit wijn gemaakt van 1999 tot en met 2014. Verder omschrijft wijnmaker Louis Barruol deze wijn als een ideale reisgenoot, in die zin dat het een ideaal beginpunt is als je Grenache wilt ontdekken uit de regio van Saint Cosme.

Louis is overigens de 14e (!) generatie Barruol die wijn maakt op Saint Cosme, een middeleeuws chateau in Gigondas, vlakbij de zuidelijke stad Orange. Het chateau is gebouwd op de overblijfselen van een Romeinse wijnkelder en staat bekend als een topproducent van Côtes du Rhône.

Net als zijn nobele soortgenoten als Gigondas en Châteauneuf biedt ook Little James een aantal typische Grenache eigenschappen: zachtheid, fruit, complexiteit en levendigheid in combinatie met kracht en een mooie lange afdronk. In de smaak proef je vooral veel fruit zoals rijpe kersen, abrikozen en een bundel kruiden. Een heerlijk rustieke, niet al te zware wijn voor elke gelegenheid.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Little James’ Basket Press” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek je favoriete wijn

  • Categorie

  • Herkomst