Domaine de Châtenoy Menetou-Salon Blanc

 16,95

Uitverkocht

Domaine de Châtenoy Menetou-Salon Blanc

 16,95

Deze Domaine de Châtenoy Menetou-Salon Blanc kan zich meten met (duurdere) Sancerre of Pouilly-Fumé. Een verrassend levendige 100% Sauvignon Blanc, barstensvol pure geuren van citrus, perzik en bloemen.

Uitverkocht

Categorie: Tags: ,

Domaine de Châtenoy is in handen van Isabelle en Pierre Clément. Hun dochter Anne is de 16e generatie wijnmakers in Menetou-Salon in de Loire, waar de familie al sinds 1560 wijngaarden beheert. Deze beslaan 65 hectare van de best gelegen heuvels in de gelijknamige AOC. Er groeit uitsluitend Sauvignon Blanc voor de witte en Pinot Noir voor de rode wijnen. Sterker nog, Menetou-Salon wordt gezien als de geboortegrond van Sauvignon Blanc!

Wat is het geheim? Menetou-Salon ligt weliswaar aan dezelfde kant van de Loire als haar bekende buur Sancerre, de ondergrond is dezelfde mineraalrijke kalk-kleigrond als in Chablis. Dankzij de specifieke eigenschappen van deze grond zijn de wijnen van Domaine de Châtenoy altijd complex, aromatisch en elegant, ook mede door de inspanningen van de wijmakers natuurlijk. Ze werken overigens al generaties lang op een duurzame manier, al lang voordat ‘duurzaam’ een marketingbegrip werd.

Deze Domaine de Châtenoy Menetou-Salon Blanc kan zich meten met (duurdere) Sancerre of Pouilly-Fumé. Een verrassend levendige 100% Sauvignon Blanc, barstensvol pure geuren van citrus, perzik en bloemen. De smaak is even knisperend als geconcentreerd met de smaak van rode grapefruit, abrikozen en mineralen. De lange afdronk laat je genieten van elke slok! Ben je op zoek naar een mooi zuivere Sauvignon Blanc, een droge witte wijn die je verrast? Laat je dan hierdoor verwennen!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domaine de Châtenoy Menetou-Salon Blanc” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Selecteer uw favoriete wijn

  • Categorie