Proef! Wijnwinkel. Genieten van een goed glas wijn
Castello di Torre in Pietra Elephas Bianco

 7,95

Castello di Torre in Pietra Elephas Bianco

 7,95

Latium, de streek rondom de Italiaanse hoofdstad Rome staat niet echt bekend vanwege de wijnen die er vandaan komen. Maar gelukkig zijn er ook uitzonderingen. Want de wijnmakers van Castello di Torre in Pietra bewijzen dat het ook anders kan met deze witte wijn, een heerlijk frisse blend van lokale druivensoorten.

Categorieën: ,

Latium is de streek rondom de Italiaanse hoofdstad Rome. Hij staat niet echt bekend vanwege de wijnen die er vandaan komen. Maar gelukkig zijn er ook uitzonderingen. Want de wijnmakers van Castello di Torre in Pietra bewijzen dat het ook anders kan met deze witte wijn. Het is een heerlijk frisse blend van lokale druivensoorten.

De wijngaarden van de Cantina di Torre in Pietra vinden we rondom de plaats Torrimpietra, even ten westen van Rome aan de Middellandse Zee. Hier verbouwen ze biologische Vermentino, Fiano en Trebbiano. Tezamen maken deze wijnen een fruitige blend die je eigenlijk altijd kan drinken. Bij de borrel of bij een lekker gerecht. Kortom, een zeer toegankelijke allemansvriend! Zachte, verfijnd en enigszins mineralig. Een vrolijke Italiaanse witte wijn met voldoende diepgang. Zo zal hij ook de meer geoefende wijndrinker bekoren.

Leuk weetje: de naam Elephas verwijst naar de fossielen van een mammoet. Deze overblijfselen zijn gevonden bij het werken aan de wijnkelder, die is uitgehouwen in een rotswand.

Probeer ook Castello di Torre in Pietra Elephas Rosso

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Castello di Torre in Pietra Elephas Bianco” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek je favoriete wijn

  • Categorie

  • Herkomst