Verena’s Collection Belcanto Pays d’Oc

 11,95

Uitverkocht

Verena’s Collection Belcanto Pays d’Oc

 11,95

Deze Belcanto is een blend van Cabernet Sauvignon, Merlot en Petit Verdot. Een heerlijk uitgebalanceerde rode wijn met een tongstrelende kruidigheid en fruit van bessen en pruimen. Krachtige en sappige eetwijn.

Uitverkocht

Categorieën: , Tags: ,

De wijnen van Domaine Verena Wyss zijn weer een typisch voorbeeld van pareltjes die je bijna nergens anders vindt. En zeker niet in de supermarkt want daarvoor is de productie te kleinschalig.

Het domein in Zuif-Frankrijk draagt de naam van Verena Wyss, die samen met haar man in 1989 een verwaarloosd wijngoed overnam en dit in de loop der jaren in zijn oude glorie herstelde. Verena komt uit een wijnmakersfamilie en stelde een team samen dat nieuwe wijnstokken plantte, nieuwe productiefaciliteiten bouwde en kelders voor de eikenhouten vaten en afgevulde flessen realiseerde.

Tussen 1993 en 1999 plantte Verena een variëteit aan druivenrassen zoals Cabernet Sauvignon, Merlot, Viognier en Petit Verdot. Ook introduceerde ze enkele gevierde Languedoc rassen: Roussane en Lledoner Pelut. De wijngaarden bevinden zich op de heuvels van de Languedoc en bieden bezoekers adembenemende vergezichten tot aan de Middellandse Zee, dertig kilometer verderop. Het klimaat en gezonde bodemcondities samen met biologische teelt zorgen ervoor dat Verena natuurlijke wijnen kan produceren met een minimale invloed door de mens.

Alle wijnen van Domaine Verena Wyss zijn biologisch. Deze Belcanto is een blend van Cabernet Sauvignon, Merlot en Petit Verdot. Een heerlijk uitgebalanceerde rode wijn met een tongstrelende kruidigheid en fruit van bessen en pruimen. Krachtige en sappige eetwijn. Net als de Viognier van Verena Wyss staat ook deze Belcanto op de wijnkaart van enkele toonaangevende restaurants in Nederland. Alcoholpercentage 14%

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Verena’s Collection Belcanto Pays d’Oc” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zoek je favoriete wijn

  • Categorie

  • Herkomst