Tenuta Sant’Antonio Scaia Garganega Chardonnay

 10,95

Tenuta Sant’Antonio Scaia Garganega Chardonnay

 10,95

Categorie: . Tags: , .

Vier broers en hun liefde voor goede wijn. Dat was de start van Tenuta Sant’Antonio in de Italiaanse Valpolicella, bakermat van de gelijknamige wijn en andere klinkende namen als Amarone en Soave.

In 1989 kochten zij 30 hectare grond rondom de plaats Mezzane in de Veneto. Deze werden later toegevoegd aan het wijngebied van hun vader waardoor het bedrijf nu 50 hectare meet. De broers Armando, Paolo, Tiziano and Massimo Castagnedi besloten vervolgens om hun eigen wijn te maken. Nieuwe wijnstokken werden geplant en het wijnbedrijf werd gemoderniseerd.

Twintig jaar lang, in een tijd dat andere wijnmakers zich meer richtten op kwantiteit, herschreven de Castagnedi broers de regels voor het wijnmaken met hun focus op pure kwaliteit. Elke individuele wijnstok krijg de aandacht die hij verdient en tijdens de oogst worden de druiven handgeplukt. Een lage opbrengst van alleen de beste druiven garandeert de kwaliteit van de heerlijke wijnen van Tenuta Sant’Antonio, een naam die garant staat voor complexe wijnen met veel aroma en smaak.

De naam ‘Scaia’ refereert aan de kalkrijke vulkaangrond waar de druiven op groeien voor deze prachtige blend van Garganega, Chardonnay en Trebbiano. Lekker veel bloemen en tropisch fruit zoals ananas, mango en sinaasappel in de geur. De smaak is zacht en fris en past uitstekend bij allerlei visgerechten en pasta’s. Kortom, een wijn die altijd kan en het goed doet en in elk gezelschap geschonken en gedronken kan worden!

Probeer ook eens deze rode wijn van Tenuta Sant’Antonio.

En zoals altijd geldt ook hier: je kan elke wijn per fles bestellen! Stel zelf je eigen proefpakket samen van 6, 12 of 18 flessen en ervaar welke smaak het beste bij je past.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Een beoordeling toevoegen

Tenuta Sant' Antonio Scaia Bianca Garganega Chardonnay - Italiaanse witte wijn

Be the first to review “Tenuta Sant’Antonio Scaia Garganega Chardonnay”

Zoek je favoriete wijn

  • Categorie

  • Herkomst