Filippo Gallino Roero Superiore

 22,50

Filippo Gallino Roero Superiore

 22,50

In de groene heuvels van de Roero, tussen Turijn en Genua, brengen Filippo en Maria al hun tijd door in de wijngaarden van hun bedrijf om de druiven te verzorgen, en om de beste druiven te selecteren waarmee ze hun verrukkelijke wijnen maken.

Categorie: Tag:

In de groene heuvels van de Roero, tussen Alba en Asti, brengen Gianni en Laura al hun tijd door in de wijngaarden van hun bedrijf om de druiven te verzorgen, en om de beste druiven te selecteren waarmee ze hun verrukkelijke wijnen maken.

Wanneer precies de Gallino’s begonnen met wijn maken is niet bekend, maar we weten wel dat Stefano Gallino (geboren in 1857) al Barbera en Nebbiolo wijnen maakte. Daarna namen zijn zoon en later kleinzoon het over om het familiebedrijf verder vorm te geven.

Filippo begon in 1994 met het maken van de superieure, ambachtelijke wijnen waar Gallino nu vooral bekend om staat. Inmiddels hebben zijn zoon Gianni en dochter Laura het roer overgenomen. Met veel enthousiasme zetten ze het gerenommeerde wijnbedrijf verder op de kaart.

Deze Roero superiore is gemaakt van 100 procent Nebbiolo en heeft twee jaar rijping op eikenhouten vaten gehad.

Zoek je favoriete wijn

  • Categorie

  • Herkomst