Clos des Boutes Les Fagnes

 15,95

Uitverkocht

Clos des Boutes Les Fagnes

 15,95

Les Fagnes is samen met Le Pluriel een schitterend stel handgemaakte, puur natuur wijnen uit de zuidelijke Rhône. In Nederland bijna niet verkrijgbaar maar natuurlijk wel bij Proef Van Wijngaarden!

Uitverkocht

Categorieën: , Tags: ,

Les Fagnes is samen met Le Pluriel een schitterend stel handgemaakte, puur natuur wijnen uit de zuidelijke Rhône. In Nederland bijna niet verkrijgbaar maar natuurlijk wel bij Proef Van Wijngaarden!

Les Fagnes is gemaakt van 70% Carignan en 30% Syrah. De wijn wordt net als alle andere wijnen van Clos des Boutes, persoonlijk samengesteld door Sylvain Boutée. Hij is een fervent aanhanger van biologische wijnen en een natuurlijke manier van wijnmaken in de Rhône. Les Fagnes is romiger en voller dan Le Pluriel met de volle smaak van donker fruit, rijpe pruimen, zwarte bessen, kersen en een lichte kruidigheid van laurier.

De gedreven Franse wijnmaker Sylvain Boutée begon in 2003 met wijnmaken nadat hij jarenlang in de Bourgogne en Bordeaux had gewerkt. Toen hij het domein kocht was hij vooral aangetrokken door de lifestyle van het wijnboeren en door het feit dat hij helemaal zelf in staat zou zijn om zijn eigen wijn te maken. Hij doet bijna alles zelf (behalve rond oogsttijd) en het domein doet zeer rustiek aan, zeker als je de schapen ziet grazen tussen de wijnstokken.

De wijngaarden van Clos des Boutes liggen in de Costières de Nîmes, tussen Nîmes en Arles vlakbij de Middellandse Zee. Vanwege de ligging naast de Camargue hebben de druiven minder last van de droge Mistral omdat de lucht er vochtiger is. Het is er weliswaar heter, maar tegelijkertijd is het klimaat zachter voor de druiven. Clos des Boutes is een klein domein en er worden dan ook niet heel veel wijnen geproduceerd. Wát ze maken is echter van hoge kwaliteit. In totaal zijn er zes wijnen te koop: drie rode, twee witte en een rosé.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Clos des Boutes Les Fagnes” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zoek je favoriete wijn

  • Categorie

  • Herkomst